Папа Франциск підтвердив свою участь у Світових днях молоді у Лісабоні

Читай також

  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Папа Франциск підтвердив свою участь у Світових днях молоді у Лісабоні

          Відповідно до заяви, оприлюдненої Святим Престолом, Папа Франциск перебуватиме в Португалії з 2 по 6 серпня з нагоди Всесвітнього дня молоді (СДМ) у Лісабоні 2023 року. Це буде найтриваліший візит Папи до Португалії.

          Маттео Бруні, керівник прес-служби Святого Престолу, повідомив, що Папа Франциск перебуватиме в Португалії з 2 по 6 серпня, а 5 серпня він відвідає санктуарію у Фатімі. Цей візит відбудеться за бажанням Святішого Отця.

          Це друга поїздка Папи Франциска до Португалії після того, як він головував на церемоніях сторіччя об’явлень у санктуарії Фатіми у 2017 році. Цей візит був відзначений офіційною канонізацією двох маленьких пастушків, Жасінти та Франциско Марто.

          Д. Мануель Клементе, кардинал-патріарх Лісабона, заявив, що формалізація цих дат є «підтвердженням висловленого бажання, щоб наступник Петра знову зустрівся з молоддю всього світу. Що він хоче почути до них, бачити їх і молитися з ними. З усіма», ― підтвердив він.

          «Ми бажаємо, щоб присутність Папи Франциска серед нас, яка включає значне паломництво до санктуарії Фатіми, була сильним моментом оновлення та благодаті для Церкви в Португалії, особливо для молодих людей, покликаних Живим Христом бути автентичними євангелізатори в синодальній Церкві і завжди в місії.

          Фундація СДМ Лісабон 2023 з «великою радістю» сприйняла новину про офіційне оформлення Святим Престолом візиту Папи Франциска до Португалії.

          Також Президент Республіки Марсело Ребелу де Соуза підкреслив важливість візиту Святішого Отця до Португалії, вважаючи це «унікальним і незабутнім моментом у нашому спільному житті», а також «унікальність проведення Світового дня молоді в нашій країні».

          Карлуш Моедаш, мер Лісабона, сказав, що підтвердження цих дат, коли Святіший Отець буде в Португалії, «є дуже важливим знаком для міста і для всіх людей, які чекають цього моменту». «Ми вже ведемо відлік днів, і Лісабон уже розкрив серце та обійми, щоб прийняти Папу Франциска», — наголосив він.

          Д. Хосе Орнелас, єпископ Лейрії-Фатіми, розповів, що Святіший Отець, «як він мені особисто сказав, приїде молитися до Фатімської Богородиці» і що це вже традиція, що «на СДМ Святіший Отець іде молитися в святиню, присвячену Богоматері, що є особливо символічним для місця, де відбуваються СДМ».

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"